JADŁOSPIS

                              PONIEDZIAŁEK 31-03-2025r.

Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ550,żytnia typ750, ,sól, cukier, naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, drożdże,mak niebieski, kwas mlekowy),masło, szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony,papryka kolorowa, herbata z miodem i cytryną

                                                 274 kcal

II Śniadanie : jabłko, borówka amerykańska,banan

                                               87 kcal

 Zupa; biały barszcz z kiełbasą i jajkiem,(kiełbasa biała surowa z indyka, jaja na twardo, naturalny zakwas białego barszczu, mąka pszenna 550typ),marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka, przyprawy; majeranek

                                                 122 kcal

II DANIE: racuchy z jabłkiem(mąka pszenna 550typ, jaja,mleko, drożdże),olej rzepakowy rafinowany,kompot owocowy-własnej roboty

                                               389 kcal

Podwieczorek; kasza manna na mleku 2%-własnej roboty z sokiem malinowym

                                                 179 kcal

  II Podwieczorek; jabłko, kalarepka

                                               79 kcal

                                          WTOREK 01-04-2025 r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550,naturalny zakwas,woda,mąka żytnia,drożdże, sól, płatki ziemniaczane), masło, szynka drobiowa, ser żółty,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty

                                                         303 kcal

II Śniadanie : jabłko, borówka amerykańska, melon

                                                          67 kcal

 Zupa: kalafiorowa z koperkiem, marchew,seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, koperek

                                                         191 kcal

II DANIE; łazanki w kapuście kiszonej z boczkiem wędzonym,(mąka pszenna 550typ, jaja,boczek wieprzowy,olej rzepakowy rafinowany,przyprawy), kompot owocowy-własnej roboty

                                                         129 kcal

Podwieczorek; bułka wrocławska z twarożkiem,(mąka pszenna 550typ,jaja, sól, drożdże, twarożek biały puszysty), herbata ziołowa z miodem 

                                                           106 kcal

II Podwieczorek; marchewka, jabłko

                                          70 kcal

                           Środa 02-04-2025r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka żytnia750typ,mąka orkiszowa 20%,woda drożdże,naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, kwas mlekowy) ,masło, ser żółty,szynka drobiowa,ogórek zielony, pomidor schery, herbata leśna z miodem.

                                            294 kcal

II Śniadanie ; jabłko,pomarańcza, melon

                                             107 kcal

 Zupa; ogórkowa z ziemniakami ,mięso z ud kurczaka,ogórek kiszony, marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, sól, pieprz naturalny,natka pietruszki

                                             

         214 kcal lI DANIE; gołąbki z ziemniakami,(mięso mielone z łopatki wieprzowej, kapusta młoda przyprawy, olej rzepakowy rafinowany,koncentrat pomidorowy 30%, kompot jabłkowy z malinami-własnej roboty

                                               340 kcal

  Podwieczorek; jogurt naturalny typu grecki z mieszanką studencką,(orzech laskowy, orzech włoski, rodzynki, suszona żurawina, suszony ananas, orzech

                                                130 kcal

  II Podwieczorek; marchewka i banan

                                              70 kcal

                                      CZWARTEK 03-04-2025r.

KUCHCIKOWANIE: pieczywo mieszane(mąka pszenna 550typ,mąka żytnia 60%, naturalny zakwas, sól) masło, szynka drobiowa,łosoś wędzony na zimno, szynka wieprzowa, ser żółty, papryka kolorowa,pomidor schery,sałata lodowa, ogórek kiszony, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.

                                                         293 kcal

II Śniadanie : jabłko mandarynka, banan

                                                         97 kcal

 Zupa; rosół drobiowy z makaronem,(mięso z kurczaka, mięso z kaczki, mąka pszenna 550typ, jaja), marchew,pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz naturalny,natka pietruszki

                                                        240 kcal

II DANIE; szynka kulka w sosie własnym z kaszą gryczaną,(szynka wieprzowa) buraki, kompot- mieszanka owocowa(truskawka, malina ,jabłko, śliwka, jeżyna)

                                                       280 kcal

Podwieczorek: Mus owocowy(jabłko, malina, banan) z flipsami kukurydzianymi

                                                           97 kcal

II Podwieczorek : jabłko, banan

                                                     72 kcal

                                         PIĄTEK 04-04-2025r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj, soi i pochodnych sezamu), pasztet drobiowy, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,papryka czerwona, herbata z pomarańczą i miodem.

                                                     297 kcal

II Śniadanie: jabłko,melon,banan

                                                  83 kcal

ZUPA: krupnik z ziemniakami,(kasza jęczmienna drobna),marchew ,mięso z ud kurczaka, pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, ziele angielskie, liść laurowy, sól, przyprawy,natka pietruszki

                                                     156 kcal

II DANIE; zapiekanka ziemniaczana z łososiem i warzywami(filet z łososia,marchew, kalafior,szpinak), olej rzepakowy rafinowany,przyprawy, kompot owocowy-własnej roboty

                                             234 kcal

  Podwieczorek ; zupa owocowa z makaronem,(wiśnie i truskawki, mąka pszenna 550typ, jaja)

                                           127 kcal

   II Podwieczorek: jabłko, marchewką

                                                      84 kcal

     Smacznego!