JADŁOSPIS

                              PONIEDZIAŁEK 10-06-2024r.

Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ550,żytnia typ750, słonecznik-nasiona ,sól, cukier , drożdże),masło,szynka wiejska,ser żółty,pomidor malinowy,ogórek małosolny, herbata z miodem i cytryną

                                                 274 kcal

II Śniadanie : jabłko, truskawka świeża

                                               87 kcal

 Zupa; kalafiorowa, marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka , przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz, koperek świeży

                                                 122 kcal

II DANIE: makaron z truskawkami i twarożkiem(mąka pszenna 550typ, jaja, twarożek półtłusty, jogurt naturalny typu greckiego), kompot owocowy-własnej roboty

                                               389 kcal

Podwieczorek; ciasteczka owsiane z żurawiną(mąka pszenna 550typ,jaja, żurawina suszona)- herbata miętowa z miodem

                                                 149 kcal

  II Podwieczorek; marchew, jabłko

                                               79 kcal

                                         

WTOREK 11-06-2024 r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550, żytnia 750 typ,słonecznik dynia nasiona, drożdże, sól), masło, szynka drobiowa, ser żółty, pomidor ,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty

                                                         303 kcal

II Śniadanie : jabłko, arbuz

                                                          67 kcal

 Zupa: koperkowa, marchew młoda,seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu.,koperek świeży

                                                         191 kcal

II DANIE; sos meksykański z ryżem parabolicznym(mięso mielone z łopatki wieprzowej, mieszanka warzywna,papryka kolorowa, cukinia, marchew,pomidor krojony, koncentrat pomidorowy 30%), kompot owocowy-własnej roboty

                                                         129 kcal

Podwieczorek; HOT-DOG(mąka pszenna typ550, drożdże) podany z parówką(mięso cielęce) na ciepło z wody z ketchupem, herbata ziołowa

                                                           106 kcal

II Podwieczorek : jabłko,

                                          70 kcal

                             Środa 12-06-2024r.

I KUCHCIKOWANIE: pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka razowa750typ,woda drożdże,kwas skrobiowy,alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj i pochodnych soi,sezamu) ,masło, ser żółty,jajko na twardo,szynka drobiowa,kabanosy wiejskie-wieprzowe,ogórek świeży,papryka kolorowa,sałata maślana,herbata zwykła z miodem i cytryną.

                                            294 kcal

II Śniadanie ; banan, truskawka świeża

                                             107 kcal

 Zupa; szparagowa z kaszą jaglaną,(mięso z kurczaka, fasolka żółta szparagowa) marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz naturalny,natka pietruszki

                                                       214 kcal

 II DANIE; filet z kurczaka w panierce bułki tartej(mąka pszenna 550typ, jaja) ziemniaki młode z koperkiem,mini marchew na maśle podana na ciepło z pieca konwekcyjnego, kompot owocowy -własnej roboty

                                               340 kcal

  Podwieczorek; ciasteczka owsiane, kakao na mleku 2%-własnej roboty(mąka pszenna 550typ, cukier, jaja, masło), herbata malinowa z miodem

                                                130 kcal

  II Podwieczorek; jabłko i marchew do chrupania

                                              70 kcal

                               

          CZWARTEK 13-06-2024r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna, żytnia słonecznik-nasiona, sól, cukier, drożdże) masło, szynka drobiowa, ser żółty,,papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.

                                                         293 kcal

II Śniadanie : jabłko, banan, arbuz

                                                         97 kcal

 Zupa; krupnik z ziemniakami (kasza jęczmienna drobna,mięso z ud kurczaka),marchew, pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz naturalny, natka pietruszki

                                                        240 kcal

II DANIE; gulasz wieprzowy(mięso z karkówki wieprzowej, przyprawy,olej rzepakowy rafinowany),kluski GNOCCHI(puree ziemniaczane, płatki ziemniaczane, przyprawy, mąka pszenna, skrobia ziemniaczane, mąka ryżowa, sól, jaja, mleko),ogórek małosolny ,kompot owocowy -własnej roboty

                                                       280 kcal

Podwieczorek: wafle kukurydziane z masłem orzecha nerkowca-słonego karmelu

                                                           97 kcal

II Podwieczorek : jabłko i banan

                                                     72 kcal

                                     

   PIĄTEK 14-06-2024r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj i pochodnych, soi i pochodnych sezamu), polędwica drobiowa, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,papryka kolorowa, herbata z pomarańczą i miodem.

                                                     297 kcal

II Śniadanie: banan , jabłko

                                                  83 kcal

ZUPA; warzywna(kapusta młoda, brukselka) marchew,pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, mięso z ud kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, przyprawy,natka pietruszki

                                                      156 kcal

II DANIE; kotlet rybny w panierce z ziemniakami młodymi z koperkiem, kapusta pekin (filet z dorsza atlantyckiego bez skóry, jaja,mąka pszenna 550typ,kukurydza konserwowa),olej rzepakowy rafinowany, kompot owocowy-własnej roboty

                                             234 kcal

  Podwieczorek ; jogurt naturalny typu greckiego z mieszanką studencką (orzech włoski, orzech nerkowca, rodzynki, suszona żurawina, suszone ziarenka słonecznika)

                                           127 kcal

   II Podwieczorek: Owoce różne.

                                                       84 kcal

     Smacznego!