JADŁOSPIS

                              PONIEDZIAŁEK 16-06-2025r

Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ550,żytnia typ750, ,sól, cukier, naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, drożdże,kwas mlekowy),masło, szynka wieprzowa, ser żółty,ogórek małosolny,pomidor malinowy, herbata z miodem i cytryną

                                                 274 kcal

II Śniadanie : jabłko,banan, truskawka

                                               87 kcal

 Zupa; cztery pory roku z ziemniakami,kalafior, fasolka zielona, marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka, przyprawy,natka pietruszki

                                                 122 kcal

II DANIE: racuchy drożdżowe z posypką pudrową,(mąka pszenna 550typ, jaja,drożdże, mleko,cukier puder, olej rzepakowy rafinowany),kompot owocowy -własnej roboty

                                        179kcal

Podwieczorek; bułka HOT-DOG,(mąka pszenna, drożdże,sól,tłuszcz roślinny) parówka (kiełbaski wieprzowo-cielęce) z wody podane na ciepło z ketchupem,

herbata ziołowa z miodem

                                        79kcal

II Podwieczorek: jabłko i kalarepka

                                         WTOREK 17-06-2025 r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550,naturalny zakwas,woda,mąka żytnia,drożdże, sól, płatki ziemniaczane), masło, szynka drobiowa, ser żółty,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty

                                                         303 kcal

II Śniadanie : jabłko, banan, borówka

                                                          67 kcal

 Zupa; botwina z ziemniakami,(buraki czerwone),marchew, seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, koperek

                                                         191 kcal

II DANIE; jajko sadzone ziemniakami,sałata masłowa, jogurt naturalny typu greckiego, przyprawy, kompot owocowy-własnej roboty

                                                         129 kcal

Podwieczorek; płatki corn-flakes na mleku 2%

                                                           106 kcal

II Podwieczorek; marchewka, jabłko

                                          70 kca

                          Środa 18-06-2025r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka żytnia750typ,mąka orkiszowa 20%,woda drożdże,naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, kwas mlekowy) ,masło, ser żółty,szynka wieprzowa,ogórek zielony, kiełki rzodkiewki ,pomidor malinowy, herbata leśna z miodem.

                                            294 kcal

II Śniadanie ; jabłko,banan,borówka amerykańska

                                             107 kcal

 Zupa; zupa kapuśniak z ziemniakami,(kapusta młoda, mięso z ud kurczaka), marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, sól, pieprz naturalny,koperek

                                                       214 kcal lI DANIE; spaghetti,(mąka pszenna, jaja,mięso mielone z łopatki wieprzowej, pomidor krojony, przyprawy), kompot jabłkowo-wiśniowy-własnej roboty

                                             340 kcal

  Podwieczorek; mieszanka studencka(orzeszki ziemne, rodzynki, żurawina suszona, orzechy laskowe, orzechy nerkowca) z jogurtem naturalnym, typu greckiego,

                                                130 kcal

  II Podwieczorek; marchewka i jabłko

                                              70 kcal

                                                    

                                         PIĄTEK 20-06-2025r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj, soi i pochodnych sezamu), pasztet drobiowy, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,pomidor malinowy, herbata z pomarańczą i miodem.

                                                     297 kcal

II Śniadanie: jabłko,banan, arbuz

                                                  83 kcal

ZUPA: krupnik z ziemniakami,(,marchew, kasza jęczmienna drobna ,mięso z ud kurczaka, pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, ziele angielskie, liść laurowy, sól, przyprawy, natka pietruszki

                                                     156 kcal

II DANIE; naleśniki z dżemem truskawkowym,(mąka pszenna 550typ, jaja,olej rzepakowy rafinowany, dżem truskawkowy niskosłodzony), kompot owocowy-własnej roboty

                                             234 kcal

  Podwieczorek ; jabłko pieczone z cynamonem w piecu konwekcyjnym,herbata ziołowa z miodem

                                           127 kcal

   II Podwieczorek: jabłko, marchewką

                                                      84 kcal

     Smacznego!