JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 18-11-2024r.
Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ550,żytnia typ750,dynia i słonecznik-nasiona ,sól, cukier , drożdże),masło,kiełbasa z polędwiczką,ser żółty,pomidor malinowy,ogórek świeży, herbata z miodem, imbirem i cytryną
274 kcal
II Śniadanie : jabłko,banan. ananas świeży
87 kcal
Zupa; pomidorowa z ryżem,( ryż biały długoziarnisty, koncentrat pomidorowy 30%) marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz, natka pietruszki
122 kcal
II DANIE: makaron z twarogiem i truskawką,(mąka pszenna 550typ, jaja, cukier, twaróg typu PIĄTNICA, jogurt naturalny, typ grecki),kompot owocowy-własnej roboty
389 kcal
Podwieczorek; pieczywo chrupkie WASA(mąka żytnia orkiszowa, mąka żytnia pszenna razowa) z masłem orzechowym,(naturalne z orzecha nerkowca), kawa inka na mleku 2%-własnej roboty
149 kcal
II Podwieczorek; jabłko i kalarepka
79 kcal
WTOREK 19-11-2024 r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550, żytnia 750 typ,słonecznik dynia nasiona, drożdże, sól), masło, szynka drobiowa, ser żółty, pomidor ,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty
303 kcal
II Śniadanie : banan, jabłko
67 kcal
Zupa: ogórkowa z ziemniakami,(ogórek kiszony), marchew,seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, natka pietruszki
191 kcal
II DANIE; kotlet mielony w panierce bułki tartej, (mięso mielone z łopatki wieprzowej, mąka pszenna, jaja), olej rzepakowy rafinowany,przyprawy, kompot owocowy-własnej roboty
129 kcal
Podwieczorek; kulki wielozbożowe na mleku 2% ,(wysoka zawartość błonnika,niski poziom cukru)
106 kcal
II Podwieczorek : jabłko i suszone figi
70 kcal
Środa 20-11-2024r.
I Śniadanie:pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka razowa750typ,woda drożdże,kwas skrobiowy,alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj i pochodnych soi,sezamu) ,masło, ser żółty,szynka wieprzowa, ogórek świeży,pomidor malinowy,kiełki rzodkiewki,rzodkiewka świeża, herbata leśna z miodem.
294 kcal
II Śniadanie ; jabłko,gruszka, banan
107 kcal
Zupa; zupa fasolowa na wędzonce,(fasola drobna, wędzony boczek), marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por,(mięso z kurczaka), przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz naturalny, majeranek
214 kcal
II DANIE; kotlet rzucany z serem w przyprawach,(mięso mielone z piersi kurczaka,ser żółty,olej rzepakowy rafinowany),ryż paraboliczny,kapusta pekinka, marchewka, brzoskwinia, oliwa z oliwy, kompot jabłkowy z sokiem malinowym-własnej roboty
340 kcal
Podwieczorek; jogurt pitny ACTIMEL z biszkopcikiem, (mąka pszenna 550typ,cukier)
130 kcal
II Podwieczorek; jabłko i marchewka
70 kcal
CZWARTEK 21-11-2024r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna 550typ,mąka żytnia razowa typ 2000, słonecznik-nasiona, sól, cukier, drożdże) masło, szynka drobiowa, ser żółty,papryka kolorowa,pomidor malinowy , herbata z cytryną i miodem.
293 kcal
II Śniadanie : banan, jabłko, gruszka
97 kcal
Zupa; pieczarkowa(pieczarka świeża) z ziemniakami, marchewka, pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz naturalny, natka pietruszki
240 kcal
II DANIE; kotlet rybny w panierce bułki tartej,(mielony filet z dorsza atlantyckiego, mąka pszenna typ 550, jaja,), olej rzepakowy rafinowany,przyprawy,ziemniaki ,kapusta kiszona, marchewka,jabłko, przyprawy, oliwa z oliwy, kompot- owocowy jabłko-wiśnia
280 kcal
Podwieczorek: babka marchewkowa -własnej roboty(mąka pszenna 550typ, jaja, cukier,przyprawa korzenna), herbata leśna z miodem
97 kcal
II Podwieczorek : jabłko i banan
72 kcal
PIĄTEK 22-11-2024r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj, soi i pochodnych sezamu), pasztet drobiowy, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek małosolny,papryka kolorowa, herbata z pomarańczą i miodem.
297 kcal
II Śniadanie: jabłko, banan, gruszka
83 kcal
ZUPA: krem z dyni,(dynia, mleko kokosowe, świeży imbir, masło), marchew,pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, ziele angielskie, liść laurowy, sól, przyprawy,suszone ziarenka dyni
156 kcal
II DANIE; kluski leniwe na maśle podane na ciepło z pieca konwekcyjnego(ziemniaki gotowane, mąka pszenna 550typ, jaja, serek biały półtłusty), kompot owocowy-własnej roboty
234 kcal
Podwieczorek ; bułka maślana z kruszonką pod białą pierzynką,(mąka pszenna 550typ, drożdże, mleko, cukier puder), herbata z dzikiej róży i miodem
127 kcal
II Podwieczorek: Owoce różne.
84 kcal
Smacznego!