JADŁOSPIS

                              PONIEDZIAŁEK 22-04-2024r.

Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ550,żytnia typ750, słonecznik-nasiona ,sól, cukier , drożdże),masło,szynka wiejska,ser żółty,pomidor malinowy,ogórek kiszony, herbata z miodem i cytryną

                                                 274 kcal

II Śniadanie : jabłko, banan 

                                               87 kcal

 Zupa; biały barszcz z kiełbasą surową i jajkiem,(kiełbasa surowa z indyka, zakwas z mąki pszennej 550typ), marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka , przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz, majeranek

                                                 122 kcal

II DANIE: naleśniki z dżemem i twarożkiem,(mąka pszenna 550typ, jaja, mleko, cukier, dżem truskawkowy niskosłodzony,twarożek naturalny z Piątnicy), kompot owocowy-własnej roboty

                                               389 kcal

Podwieczorek; płatki corn-flakes na mleku 2%

                                                 149 kcal

  II Podwieczorek; marchew, jabłko

                                               79 kcal

                                          WTOREK 23-04-2024 r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550, żytnia 750 typ,słonecznik dynia nasiona, drożdże, sól), masło, szynka drobiowa, ser żółty, pomidor ,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty

                                                         303 kcal

II Śniadanie : jabłko, banan, kiwi

                                                          67 kcal

 Zupa; ogórkowa z ziemniakami (ogórek kiszony) ,marchew,seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, natka pietruszki

                                                         191 kcal

II DANIE; sos meksykański z mielonym mięsem i makaronem(mięso mielone z łopatki wieprzowej, mąka pszenna 550typ, jaja,pomidor krojony, koncentrat pomidorowy 30%), kompot owocowy-własnej roboty

                                                         129 kcal

Podwieczorek; kisiel truskawkowy(blendowane truskawki, skrobia , cukier)-własnej roboty z flipsami

                                                           106 kcal

II Podwieczorek : jabłko, kalarepka

                                          70 kcal

                             Środa 24-04-2024r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane (mąka pszenna550,woda drożdże,kwas skrobiowy,alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj i pochodnych soi,sezamu) ,masło, ser żółty,szynka drobiowa,polędwica sopocka(polędwica wieprzowa),ogórek kiszony,papryka kolorowa,herbata zwykła z miodem i cytryną.

                                            294 kcal

II Śniadanie ; jabłko, banan, kiwi

                                             107 kcal

 Zupa; fasolowa z fasolki szparagowej, marchew,ziemniaki, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz naturalny,natka pietruszki

                                                       214 kcal

 II DANIE; gulasz z kaszą gryczaną (mięso wieprzowe bez kości), olej rzepakowy rafinowany, przyprawy, marchew z groszkiem, kompot owocowy -własnej roboty

                                               340 kcal

  Podwieczorek; mus owocowy z flipsami kukurydzianymi

                                                130 kcal

  II Podwieczorek; jabłko i marchew do chrupania

                                              70 kcal

                                     CZWARTEK 25-04-2024r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna, żytnia słonecznik-nasiona, sól, cukier, drożdże) masło, szynka drobiowa, ser żółty,pomidor schery,papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.

                                                         293 kcal

II Śniadanie : jabłko, banan, pomarańcza

                                                         97 kcal

 Zupa; krupnik z ziemniakami,marchew,(kasza jęczmienna średnia, mięso z ud kurczaka)pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz naturalny, natka pietruszki

                                                        240 kcal

II DANIE; szynka w sosie własnym z przyprawami przygotowana w piecu konwekcyjnym(szynka kulka wieprzowa),ziemniaki, buraki, przyprawy, kompot owocowy -własnej roboty

                                                       280 kcal

Podwieczorek: wafle ryżowe, kakao na mleku 2%-własnej roboty

                                                           97 kcal

II Podwieczorek : jabłko i banan

                                                     72 kcal

                                         PIĄTEK 26-04-2024r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj i pochodnych, soi i pochodnych sezamu), polędwica drobiowa, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,papryka kolorowa, herbata z pomarańczą i miodem.

                                                     297 kcal

II Śniadanie: banan , jabłko

                                                  83 kcal

ZUPA; ryżowa(ryż biały długoziarnisty), marchew,pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, mięso z ud kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, przyprawy,natka pietruszki

                                                      156 kcal

II DANIE; kotlet rybny-własnej roboty w panierce bułki tartej z ziemniakami(mielony filet z dorsza atlantyckiego,cebula, jajko,mąka pszenna 550typ), przyprawy,ogórek kiszony, kompot owocowy-własnej roboty

                                             234 kcal 

  Podwieczorek ; bułka maślana z żurawiną (mąka pszenna 550,woda, drożdże, cukier, suszona żurawina), herbata miętowa z miodem-własnej roboty

                                           127 kcal 

   II Podwieczorek: Owoce różne.

                                                       84 kcal

     Smacznego!