JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 16-06-2025r
Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ550,żytnia typ750, ,sól, cukier, naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, drożdże,kwas mlekowy),masło, szynka wieprzowa, ser żółty,ogórek małosolny,pomidor malinowy, herbata z miodem i cytryną
274 kcal
II Śniadanie : jabłko,banan, truskawka
87 kcal
Zupa; cztery pory roku z ziemniakami,kalafior, fasolka zielona, marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka, przyprawy,natka pietruszki
122 kcal
II DANIE: racuchy drożdżowe z posypką pudrową,(mąka pszenna 550typ, jaja,drożdże, mleko,cukier puder, olej rzepakowy rafinowany),kompot owocowy -własnej roboty
179kcal
Podwieczorek; bułka HOT-DOG,(mąka pszenna, drożdże,sól,tłuszcz roślinny) parówka (kiełbaski wieprzowo-cielęce) z wody podane na ciepło z ketchupem,
herbata ziołowa z miodem
79kcal
II Podwieczorek: jabłko i kalarepka
‘
WTOREK 17-06-2025 r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550,naturalny zakwas,woda,mąka żytnia,drożdże, sól, płatki ziemniaczane), masło, szynka drobiowa, ser żółty,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty
303 kcal
II Śniadanie : jabłko, banan, borówka
67 kcal
Zupa; botwina z ziemniakami,(buraki czerwone),marchew, seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, koperek
191 kcal
II DANIE; jajko sadzone ziemniakami,sałata masłowa, jogurt naturalny typu greckiego, przyprawy, kompot owocowy-własnej roboty
129 kcal
Podwieczorek; płatki corn-flakes na mleku 2%
106 kcal
II Podwieczorek; marchewka, jabłko
70 kca
Środa 18-06-2025r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka żytnia750typ,mąka orkiszowa 20%,woda drożdże,naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, kwas mlekowy) ,masło, ser żółty,szynka wieprzowa,ogórek zielony, kiełki rzodkiewki ,pomidor malinowy, herbata leśna z miodem.
294 kcal
II Śniadanie ; jabłko,banan,borówka amerykańska
107 kcal
Zupa; zupa kapuśniak z ziemniakami,(kapusta młoda, mięso z ud kurczaka), marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, sól, pieprz naturalny,koperek
214 kcal lI DANIE; spaghetti,(mąka pszenna, jaja,mięso mielone z łopatki wieprzowej, pomidor krojony, przyprawy), kompot jabłkowo-wiśniowy-własnej roboty
340 kcal
Podwieczorek; mieszanka studencka(orzeszki ziemne, rodzynki, żurawina suszona, orzechy laskowe, orzechy nerkowca) z jogurtem naturalnym, typu greckiego,
130 kcal
II Podwieczorek; marchewka i jabłko
70 kcal
PIĄTEK 20-06-2025r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj, soi i pochodnych sezamu), pasztet drobiowy, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,pomidor malinowy, herbata z pomarańczą i miodem.
297 kcal
II Śniadanie: jabłko,banan, arbuz
83 kcal
ZUPA: krupnik z ziemniakami,(,marchew, kasza jęczmienna drobna ,mięso z ud kurczaka, pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, ziele angielskie, liść laurowy, sól, przyprawy, natka pietruszki
156 kcal
II DANIE; naleśniki z dżemem truskawkowym,(mąka pszenna 550typ, jaja,olej rzepakowy rafinowany, dżem truskawkowy niskosłodzony), kompot owocowy-własnej roboty
234 kcal
Podwieczorek ; jabłko pieczone z cynamonem w piecu konwekcyjnym,herbata ziołowa z miodem
127 kcal
II Podwieczorek: jabłko, marchewką
84 kcal
Smacznego!