JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 10-06-2024r.
Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ550,żytnia typ750, słonecznik-nasiona ,sól, cukier , drożdże),masło,szynka wiejska,ser żółty,pomidor malinowy,ogórek małosolny, herbata z miodem i cytryną
274 kcal
II Śniadanie : jabłko, truskawka świeża
87 kcal
Zupa; kalafiorowa, marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka , przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz, koperek świeży
122 kcal
II DANIE: makaron z truskawkami i twarożkiem(mąka pszenna 550typ, jaja, twarożek półtłusty, jogurt naturalny typu greckiego), kompot owocowy-własnej roboty
389 kcal
Podwieczorek; ciasteczka owsiane z żurawiną(mąka pszenna 550typ,jaja, żurawina suszona)- herbata miętowa z miodem
149 kcal
II Podwieczorek; marchew, jabłko
79 kcal
WTOREK 11-06-2024 r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550, żytnia 750 typ,słonecznik dynia nasiona, drożdże, sól), masło, szynka drobiowa, ser żółty, pomidor ,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty
303 kcal
II Śniadanie : jabłko, arbuz
67 kcal
Zupa: koperkowa, marchew młoda,seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu.,koperek świeży
191 kcal
II DANIE; sos meksykański z ryżem parabolicznym(mięso mielone z łopatki wieprzowej, mieszanka warzywna,papryka kolorowa, cukinia, marchew,pomidor krojony, koncentrat pomidorowy 30%), kompot owocowy-własnej roboty
129 kcal
Podwieczorek; HOT-DOG(mąka pszenna typ550, drożdże) podany z parówką(mięso cielęce) na ciepło z wody z ketchupem, herbata ziołowa
106 kcal
II Podwieczorek : jabłko,
70 kcal
Środa 12-06-2024r.
I KUCHCIKOWANIE: pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka razowa750typ,woda drożdże,kwas skrobiowy,alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj i pochodnych soi,sezamu) ,masło, ser żółty,jajko na twardo,szynka drobiowa,kabanosy wiejskie-wieprzowe,ogórek świeży,papryka kolorowa,sałata maślana,herbata zwykła z miodem i cytryną.
294 kcal
II Śniadanie ; banan, truskawka świeża
107 kcal
Zupa; szparagowa z kaszą jaglaną,(mięso z kurczaka, fasolka żółta szparagowa) marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz naturalny,natka pietruszki
214 kcal
II DANIE; filet z kurczaka w panierce bułki tartej(mąka pszenna 550typ, jaja) ziemniaki młode z koperkiem,mini marchew na maśle podana na ciepło z pieca konwekcyjnego, kompot owocowy -własnej roboty
340 kcal
Podwieczorek; ciasteczka owsiane, kakao na mleku 2%-własnej roboty(mąka pszenna 550typ, cukier, jaja, masło), herbata malinowa z miodem
130 kcal
II Podwieczorek; jabłko i marchew do chrupania
70 kcal
CZWARTEK 13-06-2024r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna, żytnia słonecznik-nasiona, sól, cukier, drożdże) masło, szynka drobiowa, ser żółty,,papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.
293 kcal
II Śniadanie : jabłko, banan, arbuz
97 kcal
Zupa; krupnik z ziemniakami (kasza jęczmienna drobna,mięso z ud kurczaka),marchew, pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz naturalny, natka pietruszki
240 kcal
II DANIE; gulasz wieprzowy(mięso z karkówki wieprzowej, przyprawy,olej rzepakowy rafinowany),kluski GNOCCHI(puree ziemniaczane, płatki ziemniaczane, przyprawy, mąka pszenna, skrobia ziemniaczane, mąka ryżowa, sól, jaja, mleko),ogórek małosolny ,kompot owocowy -własnej roboty
280 kcal
Podwieczorek: wafle kukurydziane z masłem orzecha nerkowca-słonego karmelu
97 kcal
II Podwieczorek : jabłko i banan
72 kcal
PIĄTEK 14-06-2024r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj i pochodnych, soi i pochodnych sezamu), polędwica drobiowa, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,papryka kolorowa, herbata z pomarańczą i miodem.
297 kcal
II Śniadanie: banan , jabłko
83 kcal
ZUPA; warzywna(kapusta młoda, brukselka) marchew,pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, mięso z ud kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, przyprawy,natka pietruszki
156 kcal
II DANIE; kotlet rybny w panierce z ziemniakami młodymi z koperkiem, kapusta pekin (filet z dorsza atlantyckiego bez skóry, jaja,mąka pszenna 550typ,kukurydza konserwowa),olej rzepakowy rafinowany, kompot owocowy-własnej roboty
234 kcal
Podwieczorek ; jogurt naturalny typu greckiego z mieszanką studencką (orzech włoski, orzech nerkowca, rodzynki, suszona żurawina, suszone ziarenka słonecznika)
127 kcal
II Podwieczorek: Owoce różne.
84 kcal
Smacznego!