JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 31-03-2025r.
Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ550,żytnia typ750, ,sól, cukier, naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, drożdże,mak niebieski, kwas mlekowy),masło, szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony,papryka kolorowa, herbata z miodem i cytryną
274 kcal
II Śniadanie : jabłko, borówka amerykańska,banan
87 kcal
Zupa; biały barszcz z kiełbasą i jajkiem,(kiełbasa biała surowa z indyka, jaja na twardo, naturalny zakwas białego barszczu, mąka pszenna 550typ),marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka, przyprawy; majeranek
122 kcal
II DANIE: racuchy z jabłkiem(mąka pszenna 550typ, jaja,mleko, drożdże),olej rzepakowy rafinowany,kompot owocowy-własnej roboty
389 kcal
Podwieczorek; kasza manna na mleku 2%-własnej roboty z sokiem malinowym
179 kcal
II Podwieczorek; jabłko, kalarepka
79 kcal
WTOREK 01-04-2025 r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550,naturalny zakwas,woda,mąka żytnia,drożdże, sól, płatki ziemniaczane), masło, szynka drobiowa, ser żółty,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty
303 kcal
II Śniadanie : jabłko, borówka amerykańska, melon
67 kcal
Zupa: kalafiorowa z koperkiem, marchew,seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, koperek
191 kcal
II DANIE; łazanki w kapuście kiszonej z boczkiem wędzonym,(mąka pszenna 550typ, jaja,boczek wieprzowy,olej rzepakowy rafinowany,przyprawy), kompot owocowy-własnej roboty
129 kcal
Podwieczorek; bułka wrocławska z twarożkiem,(mąka pszenna 550typ,jaja, sól, drożdże, twarożek biały puszysty), herbata ziołowa z miodem
106 kcal
II Podwieczorek; marchewka, jabłko
70 kcal
Środa 02-04-2025r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka żytnia750typ,mąka orkiszowa 20%,woda drożdże,naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, kwas mlekowy) ,masło, ser żółty,szynka drobiowa,ogórek zielony, pomidor schery, herbata leśna z miodem.
294 kcal
II Śniadanie ; jabłko,pomarańcza, melon
107 kcal
Zupa; ogórkowa z ziemniakami ,mięso z ud kurczaka,ogórek kiszony, marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, sól, pieprz naturalny,natka pietruszki
214 kcal lI DANIE; gołąbki z ziemniakami,(mięso mielone z łopatki wieprzowej, kapusta młoda przyprawy, olej rzepakowy rafinowany,koncentrat pomidorowy 30%, kompot jabłkowy z malinami-własnej roboty
340 kcal
Podwieczorek; jogurt naturalny typu grecki z mieszanką studencką,(orzech laskowy, orzech włoski, rodzynki, suszona żurawina, suszony ananas, orzech
130 kcal
II Podwieczorek; marchewka i banan
70 kcal
CZWARTEK 03-04-2025r.
KUCHCIKOWANIE: pieczywo mieszane(mąka pszenna 550typ,mąka żytnia 60%, naturalny zakwas, sól) masło, szynka drobiowa,łosoś wędzony na zimno, szynka wieprzowa, ser żółty, papryka kolorowa,pomidor schery,sałata lodowa, ogórek kiszony, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.
293 kcal
II Śniadanie : jabłko mandarynka, banan
97 kcal
Zupa; rosół drobiowy z makaronem,(mięso z kurczaka, mięso z kaczki, mąka pszenna 550typ, jaja), marchew,pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz naturalny,natka pietruszki
240 kcal
II DANIE; szynka kulka w sosie własnym z kaszą gryczaną,(szynka wieprzowa) buraki, kompot- mieszanka owocowa(truskawka, malina ,jabłko, śliwka, jeżyna)
280 kcal
Podwieczorek: Mus owocowy(jabłko, malina, banan) z flipsami kukurydzianymi
97 kcal
II Podwieczorek : jabłko, banan
72 kcal
PIĄTEK 04-04-2025r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj, soi i pochodnych sezamu), pasztet drobiowy, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,papryka czerwona, herbata z pomarańczą i miodem.
297 kcal
II Śniadanie: jabłko,melon,banan
83 kcal
ZUPA: krupnik z ziemniakami,(kasza jęczmienna drobna),marchew ,mięso z ud kurczaka, pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, ziele angielskie, liść laurowy, sól, przyprawy,natka pietruszki
156 kcal
II DANIE; zapiekanka ziemniaczana z łososiem i warzywami(filet z łososia,marchew, kalafior,szpinak), olej rzepakowy rafinowany,przyprawy, kompot owocowy-własnej roboty
234 kcal
Podwieczorek ; zupa owocowa z makaronem,(wiśnie i truskawki, mąka pszenna 550typ, jaja)
127 kcal
II Podwieczorek: jabłko, marchewką
84 kcal
Smacznego!