JADŁOSPIS
WTOREK 22-04-2025 r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550,naturalny zakwas,woda,mąka żytnia,drożdże, sól, płatki ziemniaczane), masło, szynka drobiowa, ser żółty,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty
303 kcal
II Śniadanie : jabłko, banan
67 kcal
Zupa: biały barszcz z kiełbasą drobiową i jajkiem,(naturalny zakwas z mąki pszennej 550typ, biała surowa z indyka, jaja ugotowane na twardo) marchew, seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, majeranek
191 kcal
II DANIE; ryż na gęsto(mleko 2%) z jabłkiem prażonym z sosem jogurtowym o smaku waniliowym, kompot owocowy-własnej roboty
129 kcal
Podwieczorek; kisiel truskawkowy -własnej roboty z flipsami kukurydzianymi
106 kcal
II Podwieczorek; marchewka, jabłko
70 kcal
Środa 23-04-2025r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka żytnia750typ,mąka orkiszowa 20%,woda drożdże,naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, kwas mlekowy) ,masło, ser żółty,szynka drobiowa,ogórek zielony, pomidor schery, herbata leśna z miodem.
294 kcal
II Śniadanie ; jabłko,banan, gruszka
107 kcal
Zupa; jarzynowa z kaszą jaglaną ,mięso z ud kurczaka, marchew,kalafior , brokuł, fasola szparagowa, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, sól, pieprz naturalny,natka pietruszki
214 kcal lI DANIE; zapiekanka makaronowa z filetem indyka z warzywami,(mąka pszenna 550typ, papryka kolorowa,marchew, cukinia, kalafior), przyprawy, olej rzepakowy rafinowany, kompot jabłkowy z wiśniami-własnej roboty
340 kcal
Podwieczorek; kasza manna na mleku 2%-własnej roboty z malinami
130 kcal
II Podwieczorek; marchewka i kalarepka
70 kcal
CZWARTEK 24-04-2025r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna 550typ,mąka żytnia 60%, naturalny zakwas, sól) masło, szynka drobiowa, szynka wieprzowa, ser żółty, papryka kolorowa,pomidor schery,sałata lodowa, ogórek kiszony, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.
293 kcal
II Śniadanie : jabłko, banan
97 kcal
Zupa; pieczarkowa z kluskami (mięso z kurczaka, pieczarki świeże, mąka pszenna 550typ, jaja), marchew,pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz naturalny,natka pietruszki
240 kcal
II DANIE; kotlet schabowy w panierce z ziemniakami i burakiem,(schab wieprzowy bez kości, mąka pszenna 550typ, jaja, olej rzepakowy rafinowany),kompot- mieszanka owocowa(truskawka, malina ,jabłko, śliwka, jeżyna)
280 kcal
Podwieczorek: pieczywo chrupkie(mąka pszenna, otręby pszenne,olej rzepakowy rafinowany,sól morska,węglany amonu) z masłem i konfiturą żurawinową
97 kcal
II Podwieczorek : jabłko, banan
72 kcal
PIĄTEK 25-04-2025r.
I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj, soi i pochodnych sezamu), pasztet drobiowy, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,papryka czerwona, herbata z pomarańczą i miodem.
297 kcal
II Śniadanie: jabłko,banan
83 kcal
ZUPA: ryżowa z koperkiem( ryż biały długoziarnisty),marchew ,mięso z ud kurczaka, pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, ziele angielskie, liść laurowy, sól, przyprawy
156 kcal
II DANIE; ryba w panierce z ziemniakami(filet z dorsza atlantyckiego, mąka pszenna 550typ, jaja,olej rzepakowy rafinowany),kapusta kiszona, marchewka, jabłko, oliwa z oliwy, kompot owocowy-własnej roboty
234 kcal
Podwieczorek ; bułka wrocławska z masłem i miodem naturalnym, (mąka pszenna 550typ, drożdże), kawa inka na mleku-własnej roboty
127 kcal
II Podwieczorek: jabłko, marchewką
84 kcal
Smacznego!