JADŁOSPIS

WTOREK 22-04-2025 r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna typ 550,naturalny zakwas,woda,mąka żytnia,drożdże, sól, płatki ziemniaczane), masło, szynka drobiowa, ser żółty,papryka kolorowa,ogórek świeży, kawa inka na mleku 2%-własnej roboty

                                                         303 kcal

II Śniadanie : jabłko, banan

                                                          67 kcal

 Zupa: biały barszcz z kiełbasą drobiową i jajkiem,(naturalny zakwas z mąki pszennej 550typ, biała surowa z indyka, jaja ugotowane na twardo) marchew, seler-korzeń, mięso z ud kurczaka,pietruszka-korzeń ,por, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, majeranek

                                                         191 kcal

II DANIE; ryż na gęsto(mleko 2%) z jabłkiem prażonym z sosem jogurtowym o smaku waniliowym, kompot owocowy-własnej roboty

                                                         129 kcal

Podwieczorek; kisiel truskawkowy -własnej roboty z flipsami kukurydzianymi

                                                           106 kcal

II Podwieczorek; marchewka, jabłko

                                          70 kcal

                            

                          Środa 23-04-2025r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane (mąka pszenna750,mąka żytnia750typ,mąka orkiszowa 20%,woda drożdże,naturalny zakwas, płatki ziemniaczane, kwas mlekowy) ,masło, ser żółty,szynka drobiowa,ogórek zielony, pomidor schery, herbata leśna z miodem.

                                            294 kcal

II Śniadanie ; jabłko,banan, gruszka

                                             107 kcal

 Zupa; jarzynowa z kaszą jaglaną ,mięso z ud kurczaka, marchew,kalafior , brokuł, fasola szparagowa, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, sól, pieprz naturalny,natka pietruszki

                                                       214 kcal lI DANIE; zapiekanka makaronowa z filetem indyka z warzywami,(mąka pszenna 550typ, papryka kolorowa,marchew, cukinia, kalafior), przyprawy, olej rzepakowy rafinowany, kompot jabłkowy z wiśniami-własnej roboty

                                               340 kcal

  Podwieczorek; kasza manna na mleku 2%-własnej roboty z malinami

                                                130 kcal

  II Podwieczorek; marchewka i kalarepka

                                              70 kcal

                                     

CZWARTEK 24-04-2025r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna 550typ,mąka żytnia 60%, naturalny zakwas, sól) masło, szynka drobiowa, szynka wieprzowa, ser żółty, papryka kolorowa,pomidor schery,sałata lodowa, ogórek kiszony, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.

                                                         293 kcal

II Śniadanie : jabłko, banan

                                                         97 kcal

 Zupa; pieczarkowa z kluskami (mięso z kurczaka, pieczarki świeże, mąka pszenna 550typ, jaja), marchew,pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz naturalny,natka pietruszki

                                                        240 kcal

II DANIE; kotlet schabowy w panierce z ziemniakami i burakiem,(schab wieprzowy bez kości, mąka pszenna 550typ, jaja, olej rzepakowy rafinowany),kompot- mieszanka owocowa(truskawka, malina ,jabłko, śliwka, jeżyna)

                                                       280 kcal

Podwieczorek: pieczywo chrupkie(mąka pszenna, otręby pszenne,olej rzepakowy rafinowany,sól morska,węglany amonu) z masłem i konfiturą żurawinową

                                                           97 kcal

II Podwieczorek : jabłko, banan

                                                     72 kcal

                                         

PIĄTEK 25-04-2025r.

I Śniadanie: pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720,drożdże, kwas skrobiowy), alergeny:małe ilości mleka i pochodnych, jaj, soi i pochodnych sezamu), pasztet drobiowy, ser żółty, masło, pasta z tuńczyka(jaja, przyprawy, szczypiorek,majonez),ogórek kiszony,papryka czerwona, herbata z pomarańczą i miodem.

                                                     297 kcal

II Śniadanie: jabłko,banan

                                                  83 kcal

ZUPA: ryżowa z koperkiem( ryż biały długoziarnisty),marchew ,mięso z ud kurczaka, pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, ziele angielskie, liść laurowy, sól, przyprawy

                                                     156 kcal

II DANIE; ryba w panierce z ziemniakami(filet z dorsza atlantyckiego, mąka pszenna 550typ, jaja,olej rzepakowy rafinowany),kapusta kiszona, marchewka, jabłko, oliwa z oliwy, kompot owocowy-własnej roboty

                                             234 kcal

  Podwieczorek ; bułka wrocławska z masłem i miodem naturalnym, (mąka pszenna 550typ, drożdże), kawa inka na mleku-własnej roboty

                                           127 kcal

   II Podwieczorek: jabłko, marchewką

                                                      84 kcal

     Smacznego!