JADŁOSPIS

                    

                              PONIEDZIAŁEK    28-11-2022r.

Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna typ 550, żytnia typ 720, słonecznik-nasiona ,sól, cukier , drożdże),masło,szynka drobiowa,ser żółty,biały serek naturalny, papryka świeża, pomidor,alergeny: małe ilości mleka i pochodnych,jaj i pochodnych soi i pochodnych,sezamu) herbata z gożdzikiem, pomarańczą i miodem

                                                254 kcal

                                                 

II Śniadanie : jabłko, banan 

                                                  66 kcal

                                              

 Zupa; pomidorowa z ryżem,koncentrat pomidorowy 30%, marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z ud kurczaka , przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz, natka pietruszki

                                                  203 kcal

                                              

                                             

II DANIE:  naleśniki z dżemem truskawkowym i twarożkiem naturalnym o smaku waniliowym, mąka pszenna typ550, jaja, mleko, cukier ,kompot śliwkowy delikatnie słodzony                                      290 kcal

                                                    

                                              

  Podwieczorek; bułka kajzerka,pieczywo pszenne(mąka pszenna550),drożdże,woda,cukier, sól Dynamil, serek  biały naturalny, rzodkiewka, herbata z owoców leśnych delikatnie  słodzona miodem                      220 kcal

                                               

  II Podwieczorek;  jabłko, kalarepka

                                                   80 kcal

                                            

 

                                          WTOREK   29-11-2022 r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna550, żytnia720 słonecznik-nasiona, sól, cukier, drożdże), masło, szynka drobiowa, szynka wieprzowa, ser żółty ,papryka kolorowa,ogórek świeży, herbata  zwykła z cytryną, gożdzikiem i miodem.

                                           280 kcal

                                                       

II Śniadanie :  mango, jabłko, mandarynka     

                                              70 kcal

                                                         

 Zupa: fasolowa na wędzonce(wędzone kości żebrowe wieprzowe),marchew,pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń ,mięso z kurczaka,przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz,natka pietruszki, majeranek

                                               200 kcal

                                                        

II DANIE;  kotlet drobiowy w panierce(filet z piersi kurczaka,jaja, bułka tarta, mąka pszenna typ550), przyprawy, ziemniaki pióre (masło), kapusta biała z marchewką, oliwa, kompot owocowy -własnej roboty

                                                    290 kcal

                                                       

Podwieczorek;  jabłko pieczone z kruszonką cynamonową- własnej roboty(mąka pszenna typ 550, jaja, cukier, maslo

                                                           147 kcal

II Podwieczorek : jabłko, marchewka

Środa 30-11-2022r.

 

Śniadanie; Pieczywo mieszane (mąka pszenna550,żytnia720) słonecznik-nasiona ,sól, cukier,drożdże),masło, ser żółty,pasta jajeczna(jaja kurze na twardo ze szczypiorkiem, przyprawy,ogórek świeży,szynka wiejska, papryka kolorowa, herbata z miodem i pomarańczą.

                                            294 kcal                

II Śniadanie ;  jabłko, mandarynka

                                             107 kcal 

 Zupa; żurek z białą kiełbasą i jajkiem na twardo z ziemniakami,(kiełbasa biała z indyka, jajo kurze), marchew, pietruszka-korzeń, seler-korzeń, por, mięso z kurczaka, przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, sól, majeranek, pieprz naturalny, natka pietruszki

 

                                                       314 kcal

 II DANIE;  pulpety w sosie koperkowym(mięso mielone z szynki wieprzowej), przyprawy, kasza bulgur, (jaja), mini marchewka na parze z pieca konwekcyjnego, kompot owocowy ze śliwek-własnej roboty

                                               290 kcal

  Podwieczorek;  ciasto pomarańczowe-własnej roboty(mąka pszenna typ550,jaja, masło, cukier), gorące kakao na mleku -własnej roboty

                                                90 kcal

  II Podwieczorek;   marchew i jabłko do chrupania

                                              70 kcal

 

                                                      CZWARTEK   01-12-2022r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane(mąka pszenna, żytnia słonecznik-nasiona, sól, cukier, drożdże) masło, szynka drobiowa, ser żółty ,ogórek kiszony, pomidor malinowy ,papryka kolorowa, herbata  z cytryną i miodem.

                                                         293 kcal

II Śniadanie : jabłko,gruszka, pomarańcza

                                                         97 kcal

 Zupa;  ogórkowa z ziemniakami marchew, pietruszka-korzeń ,por, seler-korzeń,  mięso z kurczaka, przyprawy , sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz, natka pietruszki

                                                        200 kcal

II DANIE;  gołąbki -własnej roboty w sosie pomidorowym(koncentrat pomidorowy 30%,mięso mielone z łopatki wieprzowej),olej rzepakowy rafinowany,ziemniaki, kompot wieloowocowy-własnej roboty

                                                       280 kcal                                             

                                                        

Podwieczorek; galaretka truskawkowa z sosem jogurtowym-sos własnej roboty

                                                           97 kcal

II Podwieczorek :  kalarepa do chrupania

                                                     72 kcal

 

                                         PIĄTEK    02-12-2022r.

 

 I śniadanie: KUCHCIKOWANIE:  pieczywo mieszane(mąka pszenna550,żytnia720, szynka wieprzowa, polędwica drobiowa, ser żółty, masło,ogórek świeży,ogórek kiszony,papryka kolorowa, świeża rukola,pomidor,  herbata z anyżem, gożdzikiem, pomarańczą  i miodem.

                                                     297 kcal

II Śniadanie:  banan , jabłko, gruszka

                                                  83 kcal

                                                                      

ZUPA;  marchewkowa z kaszą jaglaną, marchew, pietruszka-korzeń, por, seler korzeń, mięso z ud kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz i natka pietruszki

                                                       156 kcal

II DANIE;  łazanki– własnej roboty, makaron, kapusta kiszona, kapusta biała(mąka pszenna550, jaja), przyprawy , kompot owocowy -własnej roboty z mała ilością cukru

                                             204 kcal 

  Podwieczorek ; płatki corn-flakes na mleku

                                           97 kcal           

   II Podwieczorek: Owoce różne.

                                                       74 kcal

     Smacznego!

                                      

pliki do pobrania